Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

थे चैन गंग...बेक तो थे "रूट्स"




Αμερική,
Η μητέρα της θανατικής ποινής και της βαριάς καταναγκαστικής εργασίας.Η χώρα που γέννησε στα σπλάχνα της τον θεσμό της Δουλείας και τον κατήργησε,το 1788, μετά από 20 σκληροτράχηλα χρόνια εφαρμογής, για να πάρει τα εύσημα της διαφάνειας και του σεβασμού στ' Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο όρος Chain Gang,
Αφορά σε μια ομάδα κατάδικων που ήταν μεταξύ τους δεμένοι με βαριές αλυσίδες και όφειλαν να παράγουν σκληρό φυσικό έργο ως μορφή ποινικού κολασμού.Καθήκον τους ήταν η διάνοιξη των δρόμων, η διάνοιξη καναλιών και το σπάσιμο της πέτρας.
Το σύστημα αυτό το πρωτοεφάρμοσαν οι ΗΠΑ μέχρι και το 1955, όπου εγκατέλειψε πια την πρακτική και η τελευταία πολιτεία της Τζόρτζια.Οι αλυσοδεμένες ομάδες επανεμφανίζονται, ωστόσο, το 1995 σε κάποιες πολιτείες με πρώτη την Αλαμπάμα υπό τη μορφή "κοινωνικού πειράματος",το οποίο θα καταπολεμούσε την αυξημένη εγκληματικότητα.





Οι Chain and the Gang,
Είναι το τελευταίο μουσικό project του Αμερικανού Ian Svenonius, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει στήσει και τους Nation of Ulysses,The Make-Up και Weird War.Το όνομα των Chain and the Gang, εμπνευσμένο από τον γνωστό όρο που εφαρμόστηκε ως "σωφρονιστική πρακτική" στην Αμερική στις αχές του ΄50, φιγουράρει για πρώτη φορά στο άλμπουμ "Down with Liberty....Up with Chains!" που κυκλοφόρησε το 2009.
Μια γεύση από το δεύτερο άλμπουμ τους, που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2011 στο Special Case, αυτή την Πέμπτη στις 6:00.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου