Κυριακή 13 Μαΐου 2012

RESISTENCIAS:Bradley Manning
Η απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη του Τζέρι Κόντον για τον Μπράντλεϊ Μάνινγκ


Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο χρόνων από τη σύλληψη του Μπράτλεϊ Μάνινγκ, του βορειοαμερικανού στρατιωτικού που κατηγορείται ότι έδωσε στο Wikileaks μεγάλο αριθμό απόρρητων αρχείων, μεταξύ των οποίων και κάποια που αναφέρονται σε εγκλήματα πολέμου, παρουσιάζουμε τη μετάφραση μιας συνέντευξης με τον ακτιβιστή Τζέρι Κόντον, την οποία πήραμε πριν από λίγο καιρό. Ο Τζέρι Κόντον είναι μέλος του Δικτύου Υποστήριξης στον Μπράντλεϊ Μάνινγκ, όπου εκπροσωπεί την οργάνωση Veterans for Peace. Στη συνέντευξη που μας έδωσε, εκτός των άλλων δεν παραλείπει να αναφερθεί και στο γενικότερο ζήτημα των κρατουμένων στις ΗΠΑ αλλά και στο κίνημα Occupy.

Παλαιότερη αναφορά της ομάδας Resistencias στην υπόθεση του Bradley Manning, από το 2010, καθώς και το βίντεο Collateral Murder, μπορείτε να δείτε εδώ:

Αλληλεγγύη στον Μπράντλεϊ Μάνινγκ !Ενώ αναφορά στην υπόθεση είχαμε κάνει και στην πρόσφατη εκπομπή με θέμα "Πολιτικοί Κρατούμενοι"

Περισσότερα για το Bradley Manning στον ιστότοπο του Δικτύου Υποστήριξης:
http://www.bradleymanning.org/


Για τη συμβολική διαμαρτυρία που είχε γίνει το Δεκέμβριο στην Αθήνα, με την απροσδόκητη κατάληξη, δείτε εδώ.

Στο τέλος της εκπομπής γίνεται αναφορά στην απεργία πείνας των Παλαιστινίων κρατουμένων και στη συγκέντρωση στην ισραηλινή πρεσβεία που έχει καλεστεί για την Τρίτη 15 Μάη στις 7.00 μ.μ.

by Resistencias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου