Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Συνέντευξη με την Έφη Σαράντη - Diminuita

O Papa Soto συνεντευξιάζεται με την Έφη Σαράντη από τη Jazz band Diminuita


 
Oι DIMINUITA ασχολούνται με την gypsy jazz ή αλλιώς jazz manouche. Μουσική που γεννήθηκε και άνθισε τις δεκαετίες ’30-’40 , από τον  D.Reinhardt και τον S.Grappelli με το ιδιαίτερα πρωτοποριακό για την εποχή του, Quintette Ηοt Club de France.

Οι DIMINUITA εμφανίστηκαν πρώτη φορά με αυτό το όνομα τον Νοέμβριο του 2007.

Έχουν πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε πολλές μουσικές σκηνές και φεστιβάλ στην Ελλάδα και από το 2010 ξεκίνησαν τις εμφανίσεις τους και στην Ευρώπη.

Το σχήμα κινείται στο χώρο του ορχηστρικού swing, με αναφορές στο πρωτοποριακό Hot Club, πάνω σε διασκευές των D.Reinhardt-S.Grapelli, αλλά και άλλων συνθετών της ίδιας εποχής, καθώς και σε νέες, πρωτότυπες, δικές του συνθέσεις.

Έμφαση δίνεται στο φυσικό, ακουστικό ήχο των οργάνων, χωρίς επιπρόσθετες ηχητικές παρεμβάσεις. Τον πρώτο λόγο όμως, έχει η αυτοσχεδιαστική ελευθερία των μουσικών τόσο χαρακτηριστική, ευδιάκριτη αλλά και τόσο απόλυτη σε όλες της μορφές της τζαζ.

Καθαρός, φυσικός ήχος ακουστικών οργάνων και ελευθερία μουσικής έκφρασης, με τον αέρα του swing και αρμονικές αναφορές στο  bebop, πρωτότυπες μελωδικές γραμμές, αλλά και ρυθμική ευελιξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου