Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

!5 χρόνια radiobubble + 50 χρόνια τζαμαϊκάνικης μουσικής = Boulevard Soundsystem on air 20:00-21:00 ΑΠΟΨΕ!



Η φθινοπωρινή επάνοδος της εκπομπής At Home with Boulevard Soundsystem με τον Λάμπρο Φάτση (Boulevard Soundsystem) συμπίπτει με τον εορτασμό 5 ετών λειτουργίας (=λειτουργήματος;)
του radiobubble καθώς και με τους εορτασμούς για τα 50 χρόνια (μουσικής) ανεξαρτησίας της Τζαμάϊκας από το βρετανικό στέμμα (τον Αύγουστο του 1962). Με αφορμή ακριβώς αυτό τον διπλό εορτασμό και τον προσανατολισμό της εκπομπής στην τζαμαϊκάνικη μουσική κουλτούρα τα τελευταία δύο χρόνια, δεν θα μπορούσαμε παρά να απέχουμε από αυτή τη συγκυρία αποτίοντας φόρο τιμής τόσο στην κοινότητα της ραδιόφουσκας όσο και στην δημοκρατία των soundsystem μέσα από την επιμέλεια μιας σειράς εκπομπών που θα διαφημίζουν τις αρετές και των δύο με τρόπο όχι πολύ διαφορετικό από την κανονική ροή των εκπομπών αλλά με περισσότερη έμφαση στην ταυτότητα της εκπομπής, του σταθμού και της τζαμαϊκάνικης μουσικής.

Έτσι λοιπόν κάθε εβδομάδα η εκπομπή θα παίρνει τη μορφή αφιερωμάτων, ηχητικών ντοκουμέντων, μουσικών καρτ-ποστάλ, ερωτικών επιστολών στην μουσική της Ιαμαϊκής με τα εξής χαρακτηριστικά (που αποτελούν και τον κώδικα δεοντολογίας και την διακήρυξη αρχών της εκπομπής) ...

* Κάθε εκπομπή έχει και διαφορετικό περιεχόμενο και θα παρουσιάζεται ως θεματική ενότητα, ένα αφιέρωμα σε ''κάτι'' που έχει σχέση με την τζαμαϊκάνικη μουσική και κουλτούρα. Εκτός από την ίδια τη μουσική αυτό το ''κάτι'' μπορεί να είναι μια ιδέα, ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κυκλοφορία, ένα αφιέωμα σε κάτι/κάποιον, μια συνέντευξη κ.ο.κ. 

* Στην εκπομπή ακούγονται κατ'αποκλειστικότητα δίσκοι βινυλίου από το προσωπικό μου αρχείο (το πως και το γιατί αυτής της επιλογής/νοοτροπίας/αισθητικού προσανατολισμού απαντάται εδώ και εδώ). Συνιστάται μάλιστα η εκπομπή να ακούγεται με καλά ακουστικά η έστω ηχεία ώστε να ακούγονται σωστά τα μπάσα που υποκινούν το ρυθμικό οπλοστάσιο του εν λόγω μουσικού είδους δίνοντας έμφαση στο low end κι όχι στο σύνηθες high end.

* Σκοπός της εκπομπής είναι να επανασυστήσει την τζαμαϊκάνικη μουσική ως πολυποίκιλλο και διασπορικό είδος μουσικής όπως ισχύει και με την ιστορία και την κοινωνία που την γέννησε και κυρίως να απομακρύνει αν όχι να ξορκίσει προκαταλήψεις που υποβιβάζουν την τζαμαϊκάνικη μουσική και την reggae πιο συγκεκριμένα ως ένα μονότονο, υπνωτικό είδος μουσικής που εξαντλείται σε τριτοκοσμικούς Μαρλεϊσμούς και στις αναθυμιάσεις της κάνναβης. 

* Οι εκπομπές ηχογραφούνται ώστε να ακούγονται ζωντανά την προκαθορισμένη ώρα του προγράμματος του radiobubble. Ωστόσο μερικές από αυτές θα αναρτώνται σε ειδικό λογαριασμό στο Mixcloud, μετά τη μετάδοση τους ενώ mixtapes και ζωντανές ηχογραφήσεις του BS. βρίσκετε εδώ.


!Καλό φθινόπωρο και καλή ακρόαση!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου