Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Resistencias: Συνέντευξη με τον επίκ. καθηγητή Γ.Μάργαρη για τις Α.Π.Ε.




Με αφορμή το σεμινάριο Ενέργεια και Κρίση που διοργάνωσε το Ευρωπαικό Κόμμα της Αριστεράς το καλοκαίρι που πέρασε στο Πήλιο, συζητάμε με τον επίκουρο καθηγητή στο Πολυτεχνείο της Κοπενχάγης Γιάννη Μάργαρη (με ειδίκευση τις ανεμογεννήτριες) για το ενεργειακό ζήτημα απο την ταξική του πλευρά.

download

Resistencias

1 σχόλιο:

  1. Οι αντιφάσεις είναι στον ΣΥΡΙΖΑ καθότι πανουκλιασμένος από τον Μαρξισμό

    Οι ΒΑΠΕ τεχνολογίες (μόνη άξια λόγου μορφή ΑΠΕ στα πλαίσια των στόχων της Κομισιόν "για τα απατηλα εικοσάρια") είναι παρασιτικές και δεν θα αντικαταστήσουν ποτέ τα πυρηνικά συμβατικά, αποτελούν οικοτεχνοφασιστικά προτάγματα λόγω του ειδικού μεγάλου αποτυπώματος τους στο φυσικό περιβάλλον και στο τοπίο, αλλά κυρίως συνιστούν απάτη μεγάλου μεγέθους επειδή ΔΕΝ ΑΠΟΣΟΒΟΥΝ ΕΚΠΟΜΠΕΣ CO2

    Είναι τέτοια η τύφλωση της αριστεράς (τώρα έχει μεταμφιεστεί σε οικολογική)που κάνει πως δεν βλέπει τα τέρατα στις κορυφογραμμές με παραγωγή ανάξιας λόγου ωφέλιμης ενέργειας (λόγω της ανάγκης υποστήριξης των ΒΑΠΕ από εργοστάσια βάσης Φ.Α. ή λιγνίτη).

    Τα αιολικά της Δανίας (τριπλάσια τιμή ηλεκτρισμού σε σχέση με τη χώρα μας) στηρίζονται στον λιθάνθρακα (50 % στην ηλ./παραγωγή)

    Εργαλειοποιημένος ο Μάργαρης, λόγω ειδικότητας ίσως κατά την γνώμη μου

    Η πανουκλιασμένη αριστερά είναι υπεύθυνη για την απόρριψη των λιθανθρακικών επί Ν.Δ. και για την ενεργειακή φτώχεια που φέρνουν οι αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρισμού λόγω της καπιταλιστικής βιομηχανικής αναδιάρθρωσης-φούσκας, δήθεν καινοτομίας, των τεχνολογιών δηλ. για την δήθεν καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
    Είναι γνωστή η διαπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ με το αιολικο λόμπυ και η απόπειρα να καπελώσει το κίνημα κατά των ΒΑΠΕ. Δεν γουστάρουμε το μοντέλο ΒΑΠΕ βάλτε το στο μυαλό σας και διαβάστε τι είπε πρόσφατα ο Μοράλες

    Σιγα μην και ενώσετε τα κινήματα με λόγια του αέρα, μάλλον να τα υποσκάψετε θα επιδιώξετε

    Διαβάστε και λίγο τα ντοκουμέντα στην σελίδα της EPAW
    Πνευρωπαικά τα κινήματα κατά των ΒΑΠΕ είναι πιό σημαντικά από αυτά κατά των συμβατικών.

    Πάντα με φαντάσματα κάνει παρέα η αριστερά του κεφαλαίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή