Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Προσεκτικές Ακροάσεις: Various Artists - "A Psych Trubute To The Doors"


 

Δεν ήμουν ποτέ ιδιαίτερα μεγάλος fan των διασκευών. Όταν δε από τις αρχές των 00s κι έπειτα ξεκίνησε αυτός ο κατακλυσμός από lounge-bossa nova εκτελέσεις αγαπημένων κομματιών των 80s και 90s, μετά από κάποια φάση το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν “το Love Will Tear Us Apart είναι ο ύμνος του post punk διάολε, κάτω τα ξερά σου” κι έκλεινα το ραδιόφωνο.

Μπορείς λοιπόν να υποθέσεις πια ήταν η πρώτη μου αντίδραση όταν το “A Psych Tribute To The Doors έπεσε στην αντίληψη μου…παρόλα αυτά είπα να του δώσω μια ευκαιρία ρίχνοντας μια ματιά στο tracklist και στις μπάντες που συμμετέχουν. 

Elephant Stone – L.A. Woman
The Black Angels – Soul Kitchen
Psychic Ills – Love Me Two Times
Dark Horses – Hello, I Love You
Camera – People Are Strange
Dead Meadow – The Crystal Ship
Sons Of Hippies – The Soft Parade
Dead Skeletons – Riders On The Storm
Wall Of Death – Light My Fire
Clinic – Touch Me
VietNam – Roadhouse Blues
Geri X – Love Her Madly
The Raveonettes – The End 

"Ουπς, μεγάλε κάτι τρέχει εδώ"

Η Cleopatra Records λοιπόν, συγκέντρωσε 13 από τους χαρακτηριστικότερους εκπροσώπους του σύγχρονου psych ήχου και τους ανέθεσε να διασκευάσουν από ένα κομμάτι της εμβληματικής καλιφορνέζικης μπάντας. Τα συγκροτήματα που συμμετέχουν στη συλλογή, θα μπορούσαν εύκολα να έχουν φάει τα μούτρα τους προσπαθώντας να επαναπροσδιορίσουν τραγούδια που έχουν ακουστεί και αγαπηθεί από εκατομμύρια πιστούς των Doors τις τελευταίες 5 δεκαετίες. Αντί για αυτό, απλά χαιρετίζουν την μπάντα που συνέβαλε όσο λίγες στην αλλαγή του κόσμου της μουσικής, παίζοντας τα κομμάτια της με απόλυτο σεβασμό στις αυθεντικές εκτελέσεις των Doors και απλά προσαρμόζοντας τα το κάθε ένα στο δικό του προσωπικό ήχο. To τελικό αποτέλεσμα είναι μια συλλογή από διασκευές που τελικά αξίζουν τον κόπο, ένα tribute album στο οποίο οι μουσικοί που συμμετέχουν πραγματικά αποτίνουν φόρο τιμής στο συγκρότημα που διασκευάζουν.


Ολόκληρη η συλλογή θα ακουστεί τη Δευτέρα 14 Απριλίου 2014, λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη ζώνη Προσεκτικές Ακροάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου