Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

rblegacy#36Απόψε 20.00-21.00 στη ζώνη rblegacy θα μεταδοθεί η εκπομπή: "Monkie Radio: Εγκλήματα τιμής" (30 Οκτωβρίου 2010)

Το site τότε έγραφε:
Το Σάββατο που μας πέρασε βρεθήκαμε στο στούντιο του Radiobubble για το πρώτο μας ανανεωμένο Monkie Radio, την εκπομπή που διατηρούμε εδώ και αρκετό καιρό στο διαδικτυακό ραδιόφωνο. Η διαφορά με τις προηγούμενες έχει να κάνει με την προετοιμασία του θέματος και τη διαχείρηση της συζήτησης και της μουσικής. Αποφασίσαμε να πάμε σε ένα πιο δημοσιογραφικό μοντέλο, όπου η ομιλία δεν επικαλύπτει τη μουσική και οι επιλογές των τραγουδιών συνοδεύουν σε επίπεδο ατμόσφαιρας, αλλά και στιχουργικής το ίδιο το θέμα το οποίο συζητούμε.
Η πρώτη μας τέτοια συζήτηση περιστράφηκε γύρω απ' το ζήτημα των "Εγκλημάτων Τιμής", μιας πρακτικής που είναι πολύ διαδεδομένη σε μια τεράστια μερίδα του πλανήτη ως τιμωρία των γυναικών της οικογένειας που έχουν ατιμάσει την υπόληψή της, κάτι που εμπίπτει στην κρίση των αρσενικών μελών της, των τοπικών θρησκευτικών ταγών ή του εθιμικού δικαίου που προστάζεται από οτιδήποτε θεωρείται ακλόνητη θρησκευτική ή φυλετική παράδοση. Αφορμή ήταν η έρευνα του Robert Fisk για την εφημερίδα The Independent, απ' την οποία αναφέραμε και μερικές περιπτώσεις που σοκάρουν, αλλά δε σπανίζουν κιόλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου