Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

In memoriam: Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Σκιάνη από την ομάδα ¨Antistaseis¨.


Από την Δευτέρα το βράδυ ο Γιώργος Σκιάνης δεν είναι πια μαζί μας. 


Έφυγε όχι απρόσμενα αλλά σχετικά γρήγορα, ταλαιπωρημένος από την αρρώστια, παρόλα αυτά όρθιος και οξυδερκής. Ο Γιώργος για πολλά χρόνια της ζωής του υπήρξε μέλος ομάδων διεθνιστικής αλληλεγγύης και αντιπληροφόρησης, ξεκινώντας από το περιοδικό ¨ΣΗΜΑΤΑ ΚΑΠΝΟΥ¨, στην συνέχεια στο περιοδικό ¨RESISTENCIAS¨ και τέλος στην ραδιοφωνική εκπομπή της ομάδας των ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ στο radiobubble. Τα ενδιαφέροντα του ήταν πάμπολλα, πλην όμως έτρεφε ιδιαίτερη συμπάθεια για τα κινήματα της Λατινικής Αμερικής, για την πολιτική κατάσταση της Νοτιοανατολικής Ασίας, καθώς επίσης θεράπευε με θέρμη και επιστημονική επάρκεια, ζητήματα οικονομικής θεωρίας, φιλοσοφίας και επιστημολογίας.

Ο Γιώργος ηταν 
επίκουρος καθηγητής στο τμήμα μαθηματικής Γεωγραφίας με πολλές δημοσιεύσεις, 55 ετών και μιλούσε 4 γλώσσσες.

Για όσους τον ζήσαμε από κοντά, στις ομάδες, στο κίνημα, στην ταβέρνα, για όσους μάθαμε από τις γνώσεις του και χαρήκαμε την παρέα ενός μειλίχιου και χαμηλών τόνων ανθρώπου, η απώλεια είναι μεγάλη.

Η ομάδα των ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ στην εκπομπή της Τετάρτης 1 Απριλίου (8-9μμ) θα επαναλάβει παλαιότερη εκπομπή (αφιέρωμα στον στρατηγό ΓΚΙΑΠ) την οποία είχε επιμεληθεί ο Γιώργος Σκιάνης.

Oμάδα Antistaseis




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου